Her kan du skrive en melding som vil vises for alle på KristenDate.no.
Skriv Skriv her Skriv i megafonen

Forum > Religion og tro > Debatt

compaq
Opprettet 17.09.2024 av compaq, mann, 68 år, Aust-Agder.
Betydningen av Dåp
Jesu dåp skulle symbolisere noe annet. Fordi Jesus var uten synd, symboliserte ikke hans dåp anger på grunn av synd. Han behøvde heller ikke å innvie seg til Gud, ettersom han tilhørte en nasjon som allerede var innviet til Jehova. Den dåp han ble døpt med da han var 30 år gammel, gjaldt derfor bare ham og den symboliserte at han framstilte seg for sin himmelske Far for å gjøre det som fra nå av var hans vilje med ham. Guds vilje med kristus Jesus innebar at han skulle være opptatt med virksomhet i tilknytning til Riket. ( Luk 8:1)

Den innebar også at han skulle gi sitt fullkomme menneskeliv som en løsepenge og som grunnlaget for en ny pakt. ( Matt 20:28) (Matt 26: 26-28) ( Heb 10:5-10) Jesus tok det hans vanndåp symboliserte svært alvorlig. Han lot seg ikke distrahere av andre interesser. Helt til slutten av sitt jordiske liv fortsatte han å rette etter Guds vilje og gjorde forkynnelsen av Guds himmelske rike til sin hovedoppgave. ( Joh 4:34) Jesu første disipler ble døpt i vann av Johannes og ble så ledet til Jesus som framtidige medlemmer av den himmelske regjering.( Joh 3:25-30) Jesu ledelse døpte de også i en viss utstrekning og den dåpen de døpte med, hadde den samme betydningen som Johannes dåp. ( Joh 4:1-2) Fra og med pinsedagen i år 33 begynte de imidlertid å utføre det oppdraget som gikk ut på at de skulle døpe i Faderens og Sønnens og den hellige ånds navn.

Hva betyr det å bli døpt i Faderens navn. Det betyr å anerkjenne hans navn, stilling, myndighet, hensikt og lover. Salme 83:18: Du, som har navnet Jehova, du alene er Den Høyeste over hele jorden. Vi må også anerkjenne Jehovas rolle som livgiveren som har til hensikt å frelse oss fra synd og død. Frelsen tilhører Jehova. ( Sal 3:8 og 36:9) Fordi han er alt dette, får vi denne oppfordringen: Du skal elske Jehova din Gud av hele ditt hjerte og av hele din sjel og av hele ditt sinn. ( Matt 22:37)

Hva betyr det å bli døpt i Sønnens navn. Det betyr å anerkjenne Jesu Kristi navn, stilling og myndighet. Hans navn Jesus betyr Jehova er frelse. Hans stilling er bygd på det forhold at han er Guds enbårne Sønn, den første av Guds skapninger. ( Matt 16:16) ( Kol 1:15-16) Johannes 3:16: sier om denne Sønnen: Gud elsket verden ( av mennesker som kan gjenløses) så høyt at han gav sin enbårne Sønn for at enhver som viser tro på ham, ikke skal bli tilintetgjort, men ha evig liv. Fordi Jesus døde trofast, oppreiste Gud ham fra de døde og gav ham ny myndighet. I følge apostelen Paulus opphøyde Gud Jesus til en høyere stilling i uiverset, den høyyeste nest etter Jehovas egen stilling. Derfor skal hvert kne bøye seg i Jesu navn og hver tunge åpent erkjenne at Jesu kristus er Herre til ære for Gud, faderen. ( Fil 2:9-11) Dette innebefatter å adlyde Jesu bud som skriver seg fra Jehova selv. ( Joh 15;10)

Hva betyr det å bli døpt i den hellige ånds navn. Den er Jehovas virksomme kraft som han bruker for å gjennomføre sine hensikter. Jesus sa til sine etterfølgere: Jeg vil anmode Faderen og han skal gi dere en annen hjelper som skal være hos dere for evig, sannhetens ånd.

Svar på innlegg

Ingen svar for øyeblikket.
Her kan du skrive en melding som vil vises for alle på KristenDate.no.
Skriv Skriv her Skriv i megafonen
annonseRadio 3:16