Her kan du skrive en melding som vil vises for alle på KristenDate.no.
Skriv Skriv her Skriv i megafonen

Forum > Religion og tro > Debatt

Magiske hender
Opprettet 08.10.2024 av Magiske hender, mann, 54 år, Hordaland.
Religion og eventyr
Asbjørnsen og Moe hadde mange fortellinger... Ser forskjellige religioner er like flink å lage historier. Forskjellige "sjefer" i hver religion og forskjellige lover og regler innenfor hver religion.... Latterlig å se hva folk lærer seg til å tro på... Religon er som en sekt, farlig og roten til det meste av krig og uro på jorden...

Vær god mot deg selv og alle rundt deg... det holder det!!

Takk for meg.

Svar på innlegg

August afternoon
#1. Postet 08.10.2024 av August afternoon
Asbjørnsen og Moe hadde mange fortellinger... Ser forskjellige religioner er like flink å lage historier. Forskjellige "sjefer" i hver religion og forskjellige lover og regler innenfor hver religion.... Latterlig å se hva folk lærer seg til å tro på... Religon er som en sekt, farlig og roten til det meste av krig og uro på jorden...

Vær god mot deg selv og alle rundt deg... det holder det!!

Takk for meg.
hvis du mener det du skriver her hvorfor er du her på Kristedate..?

hilsen en nysgjerrig August:-).
AndersW
#2. Postet 08.10.2024 av AndersW
Asbjørnsen og Moe hadde mange fortellinger... Ser forskjellige religioner er like flink å lage historier. Forskjellige "sjefer" i hver religion og forskjellige lover og regler innenfor hver religion.... Latterlig å se hva folk lærer seg til å tro på... Religon er som en sekt, farlig og roten til det meste av krig og uro på jorden...

Vær god mot deg selv og alle rundt deg... det holder det!!

Takk for meg.
Nei, det holder ikke. Det skal mye mer til en det.
Magiske hender
#3. Postet 08.10.2024 av Magiske hender
Liker folk... og en diskusjon :)
compaq
#4. Postet 09.10.2024 av compaq
Adam solgte sine framtidige etterkommere til trelldom under synd og død. Han gjorde det ved å følge en uavhengig handlemåte og gjøre opprør mot Jehova Gud. ( Rom 7:14) Menneskenes hjelpeløshet når det gjelder å bli utfridd av trelldommen under døden ble beskrevet i Salme 49:8-10: En mann kan ikke utløse en bror, han kan ikke gi Gud løsepenger for ham for deres livs utløsning er for dyr og han må avstå derfra til evig tid- så han skulle bli ved å leve evinnelig og ikke se graven. Prisen var for dyr, for høy, for alle mennesker.

Hva ufullkomme mennesker angår, var en utløsning så fjern at de måtte avstå fra den til evig tid. De var i virkeligheten uten håp. Hvis menneskene skulle bli utfridd, måtte derfor GUd gå til handling og treffe en foranstaltning. ( Sal 79:9)

Hvis Gud skulle handle med dem som var født i synd, måtte han ha et eller annet jurdisk grunnlag for å gjøre det, selv om det ikke var deres egen feil at de befant seg i denne tilstand. ( Sal 51:7) ( Rom 5:12) Uten et slikt grunnlag ville alle mennesker måtte dø for bestandig, ettersom Guds lov krevde at syndere ble utryddet av universet.

Bare ved et annet fullkomment menneskes offer, bare ved hjelp av en slik dyr pris, kunne det Adam hadde mistet, bli kjøpt tilbake. ( Tim 2:5-6) Jehova trengte følgelig noen- en hvis offer kunne utgjøre et jurdisk grunnlag- som han kunne handle gjennom. Akkurat som en menneskelig regjering ikke vil kunne forhandle med lovbrytere, kunne Jehova Gud ikke handle direkte med syndige mennesker hvis hans regjering fortsatt skulle være opphøyd og rettferdig. Ved å sørge for et slikt juridisk grunnlag ville Jehova kunne vise hvor rettferdig hans universelle styre var og hvor galt det var å synde. Samtidig kunne han vise menneskene barmhjertighet.

Apostelen Paulus utrykker det slik: Romerne 3:23-26:

Alle har syndet og fattes Guds ære og de ble rettferdiggjort uforskyldt av hans nåde ved forløsningen i Kristus Jesus, som Gud stilte til skue i hans blod, som en nådestol ved troen, for å vise sin rettferdighet fordi han i sin langmodighet hadde båret over med de synder som før var gjort. for å vise sin rettferdighet i den tid som nå er, så han kunne være rettferdig og gjøre den rettferdig som har troen på Jesus.
compaq
#5. Postet 09.10.2024 av compaq
Det den falske religions verdensrike har gjort, har det gjort for Jehova Guds åsyn. Han har vært vitne til dets ondskap og har ikke glemt det. Han lar det derfor drikke ødeleggelsens beger fra hans hånd. ødeleggende ting kan imidlertid også komme ovenfra. Noe som viser at luften eller atmosfæren er blitt berørt av uttømmingen av den sjyende skål med Guds vrede, er at det falt svære hagl ned fra himmelen på de ulydige mennesker og hver hagl veide over 30 kilo. Det at disse enorme hagl faller ned med stor hastighet, gjør at deres ødeleggende virkning blir større. Ettersom hagl er frossent vann, er dette haglvær et bilde på at himmelen vil sende et regn av harde bibelske sannheter over menneskene i denne verden.

Disse sannhetene vil være Guds domsbudskaper som blir kunngjort av hans kristne på jorden. Menneskene vil til slutt ikke få høre det gode budskap om frelse ved Guds rike, men i stedet bli bombardert med det harde, uforanderlige budskap om Guds vrede over Satans synlige organisasjon. Det vil være et forvarsel om deres ødeleggelse.

Det var ikke meningen eller ventet at det symbolske haglværet skulle omvende menneskeheten på dette sene tidspunkt i utviklingen i verden. Apostelen Johannes fikk derfor på forhånd se at menneskene spottet Gud for haglets plage. De påkalte ikke Jehovas navn for å vinne frelse, men spottet ham på grunn av forkynnelsen av domsbudskapene og fullbyrdelsen av disse dommer. ( Joel 3;5) ( Rom 10:13) Det er plagen av det var meget stor, er et bilde på at Jehovas vitner til slutt vil komme med en usedvanlig omfattende kunngjøring av Guds hevn. ( Åp 16:21)

Det er ikke mulig for de ugudelige å unnslippe Guds hevn. Hvis de overlever det symbolske jordskjelvet, vil de ifølge dette bildet i Åpenbaringen ikke kunne unngå å bli ødelagt av de dødsbringende hagl som med stor treffsikkerhet faller fra himmelen. ( Job 38:22-23) ( Sal 148:7-8)(Esaias 28:2,17) Den fullstendige utløsing av den sjyende av disse sju siste plager vil føre ødeleggelse over alle mennesker på jorden som frambringer Satans ånds onde frukt. Lykkelige vil derimot de mennesker være som blir fylt med Guds ånd og frambringer dens frukt.

I den nærmeste framtid vil de politiske herskere blant alle folk og nasjoner en gang for alle måtte bestemme seg for hvordan de vil stille seg til Messias. Henimot midten av det første århundre av vår tidsregning ble denne Messias Jesus, kong Davids Arving, ført fram for to verdslige, politiske herskere. Kong Herodes Antipas som var fjerdingsfyrste i Galilea, nektet å tro at Jesus var Messias og gjorde narr av ham i rettssalen og sendte ham tilbake til den romerske landshøvingen i Judea, Pontius Pilatus for at denne skulle avsi den endelige dom over ham.

De politiske herskere, speisielt de som tilhører kristenheten, er mer eller mindre kjent med evangelieberetningene om Jesu krist jordiske liv. Det bildet de i sitt sinn har dannet seg av ham., er di de fleste tilfelle sannsynligvis det mange religiøse kunstnere har gitt dem av ham en Jesus med et fortrukket ansikt under en tordekrone og med hender og føtter naglet til et kors. Få eller ingen av de politiske herskere i vår tid gjør regning med å bli konfrontert med Jesus Kristus som en mektig, himmelsk konge rustet til å dra ut i kamp mot sine jordiske fiender. Til deres store forferdelse vil det være en forvandlet Messias de om kort tid blir konfrontert med. Den nye stilling og det oppdrag Messias skulle få.
AndersW
#6. Postet 10.10.2024 av AndersW
...De politiske herskere, speisielt de som tilhører kristenheten, er mer eller mindre kjent med evangelieberetningene om Jesu krist jordiske liv. Det bildet de i sitt sinn har dannet seg av ham., er di de fleste tilfelle sannsynligvis det mange religiøse kunstnere har gitt dem av ham en Jesus med et fortrukket ansikt under en tordekrone og med hender og føtter naglet til et kors. Få eller ingen av de politiske herskere i vår tid gjør regning med å bli konfrontert med Jesus Kristus som en mektig, himmelsk konge rustet til å dra ut i kamp mot sine jordiske fiender. Til deres store forferdelse vil det være en forvandlet Messias de om kort tid blir konfrontert med. Den nye stilling og det oppdrag Messias skulle få.
Vrøvl, compaq Det er med sin kjærlighet, Jesus og alle de hellige seierer over verden.
compaq
#7. Postet 12.10.2024 av compaq
Apostelen Johannes beretter om det: Og det ble en strid i himmelen: Mikael og hans engler tok til å stride mot dragen og dragen stred og dens engler. Men de maktet det ikke, heller ikke ble deres sted mer funnet i himmelen. Og den store drage ble kastet ned, den gamle slange, han som kalles djevelen og Satan, han som forfører hele jorderike, han ble kastet ned på jorden og hans engler ble kastet ned med ham. Og jeg hørte en høy røst i himmelen si:

Fra nå av tilhører frelsen og styrken og riket vår Gud og makten hans salvede, for våre brødres anklager er kastet ned, han som anklaget dem for vår Gud dag og natt. Og de har seiret over ham i kraft av lammets blod og det ord de vitnet og de hadde ikke sitt liv kjært, like til døden. Derfor fryd eder, I himler og I som bor i dem. Ve jorden og havet for djevelen er fart ned til eder i stor vrede fordi han vet at han bare har en liten tid. ( Åp 12:7-12)

Før krigen brøt ut i himmelen, hadde Mikael, Jehovas folk himmelske fyrste, møtt Satan Djevelen i det usynlige område. Dette møtet fant sted like etter profeten Moses død i år 1473 f.kr. Disippelen Judas skriver under inspirasjon om dette bemerkelsesverdige møtet: Overengelen Mikael vågde dog ikke å uttale en spottende dom dengang han trettet med djevelen om Moses legeme, men sa: Herren refse deg. ( Judas 9) Overengelen Mikael seiret imidlertid i denne tretten, for det endte med at Jehova Gud begravde sin tjener Moses legeme på et sted som ikke engang Satan Djevelen har kunnet åpenbare for noen på jorden. ( 5.Mos 34:5-6) Men etter at Guds messianske rike ble født og bortrykt til Guds trone i 1914, var det ikke lenger slik at Mikael ventet på at Jehova skulle refse Satan Djevelen, men Jehova brukte Mikael til å føre krig mot Satan Djevelen og hans demoner og kaste dem ut av himmelen.

Er det noen tvil om hvem denne overengelen Mikael er. Han er ingen annen enn Jesus Kristus, Guds enbårne Sønn. Han er den som før vår tidsregnings begynnelse var den himmelske fyrste for Jehovas folk, Daniel innbefatttet. Han har aldri gitt avkall på dette himmelske navn, ikke engang da han ble et fullkomment menneske her på jorden for å kunne fremme Guds messianske rikes interesser og gjenløse hele menneskeheten ved å ofre seg selv til Gud og frambære et fullkomment menneskelig offer. ( Joh 18:36-37) ( Matt 20:28) Etter at han sto opp fra de døde og vendte tilbake til himmelen, begynte han igjen å bruke dette himmelske navn.

Ettersom han har sine engler som han ofte talte om da han var på jorden, var han med rette Guds overengel. Fordi han var Guds skapnings begynnelse, ble han frambrakt før noen andre himmelske engler ble skapt og sammen med ham kunne utgjøre en hustruelig organisasjon for Jehova Gud. Navnet Jesus ( som er en forkortet form av Jehoshua) betyr Jehovas frelse. Betydningen av navnet Mikael gis i form av et spørsmål, nemlig Hvem er lik Jehova. Han forsvarer Jehova overfor enhver, overfor Satan Djevelen og hans demoner eller engler.
AndersW
#8. Postet 12.10.2024 av AndersW
Apostelen Johannes beretter om det: Og det ble en strid i himmelen: Mikael og hans engler tok til å stride mot dragen og dragen stred og dens engler. Men de maktet det ikke, heller ikke ble deres sted mer funnet i himmelen. Og den store drage ble kastet ned, den gamle slange, han som kalles djevelen og Satan, han som forfører hele jorderike, han ble kastet ned på jorden og hans engler ble kastet ned med ham. Og jeg hørte en høy røst i himmelen si:

Fra nå av tilhører frelsen og styrken og riket vår Gud og makten hans salvede, for våre brødres anklager er kastet ned, han som anklaget dem for vår Gud dag og natt. Og de har seiret over ham i kraft av lammets blod og det ord de vitnet og de hadde ikke sitt liv kjært, like til døden. Derfor fryd eder, I himler og I som bor i dem. Ve jorden og havet for djevelen er fart ned til eder i stor vrede fordi han vet at han bare har en liten tid. ( Åp 12:7-12)

Før krigen brøt ut i himmelen, hadde Mikael, Jehovas folk himmelske fyrste, møtt Satan Djevelen i det usynlige område. Dette møtet fant sted like etter profeten Moses død i år 1473 f.kr. Disippelen Judas skriver under inspirasjon om dette bemerkelsesverdige møtet: Overengelen Mikael vågde dog ikke å uttale en spottende dom dengang han trettet med djevelen om Moses legeme, men sa: Herren refse deg. ( Judas 9) Overengelen Mikael seiret imidlertid i denne tretten, for det endte med at Jehova Gud begravde sin tjener Moses legeme på et sted som ikke engang Satan Djevelen har kunnet åpenbare for noen på jorden. ( 5.Mos 34:5-6) Men etter at Guds messianske rike ble født og bortrykt til Guds trone i 1914, var det ikke lenger slik at Mikael ventet på at Jehova skulle refse Satan Djevelen, men Jehova brukte Mikael til å føre krig m2ot Satan Djevelen og hans demoner og kaste dem ut av himmelen.

Er det noen tvil om hvem denne overengelen Mikael er. Han er ingen annen enn Jesus Kristus, Guds enbårne Sønn. Han er den som før vår tidsregnings begynnelse var den himmelske fyrste for Jehovas folk, Daniel innbefatttet. Han har aldri gitt avkall på dette himmelske navn, ikke engang da han ble et fullkomment menneske her på jorden for å kunne fremme Guds messianske rikes interesser og gjenløse hele menneskeheten ved å ofre seg selv til Gud og frambære et fullkomment menneskelig offer. ( Joh 18:36-37) ( Matt 20:28) Etter at han sto opp fra de døde og vendte tilbake til himmelen, begynte han igjen å bruke dette himmelske navn.

Ettersom han har sine engler som han ofte talte om da han var på jorden, var han med rette Guds overengel. Fordi han var Guds skapnings begynnelse, ble han frambrakt før noen andre himmelske engler ble skapt og sammen med ham kunne utgjøre en hustruelig organisasjon for Jehova Gud. Navnet Jesus ( som er en forkortet form av Jehoshua) betyr Jehovas frelse. Betydningen av navnet Mikael gis i form av et spørsmål, nemlig Hvem er lik Jehova. Han forsvarer Jehova overfor enhver, overfor Satan Djevelen og hans demoner eller engler.
Jesus seiret over djevelen da han ble løftet opp på korset, compaq

Joh 12:31 "Nå felles dommen over denne verden, nå skal denne verdens fyrste kastes ut. Og når jeg blir løftet opp fra jorden, skal jeg dra alle til meg.» Dette sa han for å gi til kjenne hva slags død han skulle lide."

Det var også da Guds rike ble synlig for de troende
compaq
#9. Postet 12.10.2024 av compaq
Joh 12: 44: Men Jesus ropte og sa: Den som tror på meg, tror ikke bare på meg, men også på ham ( Jehova) som har sendt meg.
Her kan du skrive en melding som vil vises for alle på KristenDate.no.
Skriv Skriv her Skriv i megafonen
annonseRadio 3:16